World Tour Fishing

Vissen, boten en zwoele muziek. Dit, samen met je eigen aquarium en veel verschillende locaties, is World Tour Fishing. Een MMO Fishing spel van GamesCampus.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
sport, casual, simulatie

Setting:
heden, zee

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

World Tour Fishing (afgekort “WTF”) is een zogenaamde Online Multiplayer Fishing Game (afgekort “OMFG”). Naast deze leuke afkortingen zul je nog andere leuke grappen tegenkomen tijdens het spelen. “Leuk” is trouwens het perfecte woord voor dit spel, het is gewoon leuk! Het vissen zelf is goed uitgewerkt en de wereld is heerlijk relaxed.

Er zijn veel opties voor Customization en door de vele quests, achievements en de fishopedia zul je altijd wat te doen hebben. Ook zul je zelfs toegang hebben tot je eigen boot, aquarium en zijn er zeer veel vislocaties. Definitief een aanrader voor de liefhebbers van Casual games of visserij!

Volledige recensie

WTF!

Na het inloggen heb je de mogelijkheid om je eigen character te creëren. Er zijn 4 basis modellen (2 mannelijk en 2 vrouwelijk) met enkele opties voor het gezicht, haar en kleding. Niet erg uitgebreid maar gelukkig kun je later nog je character flink aanpassen door kleding en cosmetische items.
Ook zul je vele titels in het spel unlocken welke voor nog meer customization zorgen.

Na het uitgooien van de lijn zul je moeten wachten totdat een vis aan het aas zit te knabbelen, vervolgens krijg je de dobber te zien en zul je op het juiste moment de vis aan moeten haken. Hierna begint het echte werk. Je zult zeer goed op moeten passen dat er niet te veel spanning op de lijn komt te staan en dus breekt. Dit doe je door de hele tijd bezig te zijn met op het juiste moment de lijn te laten vieren of binnen te halen.

Er is een flinke keus uit visplekken. Zo zul je in Japan beginnen en later reizen naar Zuidoost Azië, Middellandse Zee en Korea. Binnen deze gebieden heb je nog de keuze uit een aantal verschillende locaties. In totaal heb je de keuze uit maar liefst 40 verschillende locaties! Elk met hun eigen soorten vis! Er zijn dus maar liefst 1000 soorten vis in dit spel! Dus qua variatie is er niets om over te klagen.

Aquarium

Tijdens het spelen zul je heel wat quests tegenkomen, met rewards variërend van gold en experience tot betere gear en speciale items. Zo krijg je op level 5 een quest waarna je een eigen aquarium krijgt! Ook zijn er veel achievements, daily tasks en heb je een Fishopedia die je moet vullen. Helaas wordt het spel door dit alles soms onoverzichtelijk, overal zul je door gewoon te spelen rewards krijgen en veel hiervan zul je over het hoofd zien.

Het leuke aan het aquarium is dat er veel mogelijkheden zijn qua inrichting met verschillende stenen, lampen, zand, huisjes, planten enzovoort. Vervolgens kun je kiezen welke van de gevangen vissen je in het aquarium doet. Ook is het mogelijk om je eigen vissen te voeren om zo flink wat experience te krijgen. Daarnaast heb je de optie om de aquariums van andere mensen te bekijken.

Er zijn veel verschillende soorten aas die ieder bepaalde soorten vis lokken. Zodra je een vis hebt gevangen kun je deze opzoeken in de Fishopedia en kijken welke soorten aas ze eten. Ook wordt er in quests aangegeven welk type aas je moet gebruiken om de benodigde vis te vangen. Daarnaast zijn er ook scholen vis waarin je een betere kans hebt om wat leuks te vangen. Na een bepaalde tijd zal deze school zich verplaatsen door de map.

Mooie vissen

De graphics zijn vriendelijk en leuk. Het spel zal zonder al te veel problemen draaien op de meeste computers en de wereld ziet er uitnodigend uit. Ook de vissen zijn gedetailleerd met veel verschillende soorten, groottes en zeer goede graphics. Hier er daar ziet de omgeving er wel een beetje saai uit, maar gelukkig ben je over het algemeen meer bezig met de vissen. De muziek is overigens zeer relaxed en maakt het spelen van het spel een genot.

Grote boten

In de cash shop zijn zeer veel items te koop, variërend van buffs, cosmetische items en vishengels tot aquarium inrichting en boten. Helaas hebben betalende spelers ook de mogelijkheid om de in-game currency te kopen en kunnen ze dus heel makkelijk alles aanschaffen. Ook zijn de cosmetische items alleen te koop voor echt geld.

Voor bepaalde levels hebben betalende spelers ook een groot voordeel tegenover gratis spelers en zijn de beste boten ook alleen te koop met echt geld. Omdat het een lekker casual spel is maakt dit gelukkig niet veel uit, hierdoor heeft niet iedereen een boot met plaats voor 6 mensen en blijven deze dus exclusiever.

Conclusie

World Tour Fishing is een zeer vermakelijke game voor casual en hardcore spelers die gewoon even willen relaxen. Niets moet en alles mag, je kunt rustig even een paar keer vissen en weer uitloggen of gewoon een beetje ronddobberen in je bootje. Indien je meer te doen wilt hebben zijn er een overvloed van quests en achievements, dus je kunt altijd bezig zijn. Al met al is WTF zeker een aanrader voor mensen die gewoon lekker rustig een spelletje willen doen.

Ready to enter the world of World Tour Fishing? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP:
Cash shop influence: geen cash shop
Exp snelheid: langzaam

Originaliteit
World Tour Fishing is niet de enige fishing MMO van dit moment, toch is het de meest relaxte.

Wat Goed Is...

Lekker casual

Veel content

Eigen aquarium!

... en wat niet

Soms onoverzichtelijk


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
6,5
Voor Fans

Review summary

  1. WTF!
  2. Aquarium
  3. Mooie vissen
  4. Grote boten
  5. Conclusie

Wat goed is...

Lekker casual
Veel content
Eigen aquarium!

... en wat niet

Soms onoverzichtelijk
6,5
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now